Het veiligheidspuntje: aandacht voor veilig en gezond werken

 

Wij werken veilig of wij werken niet! Pak iedere week een veiligheidspuntje op en maak zo de juiste manier van werken de standaard. Meld je nu aan voor de maandelijkse mailing voor tips en ideeën!

Door regelmatig te praten over veilig en gezond werken, blijft het onderwerp onder de aandacht en wordt het een standaard onderdeel van het werkproces. Dit hoeft niet veel tijd te kosten: kies iedere keer een specifiek onderwerp, zoals het tillen van kratten of het voorkomen van ronddwarrelend stof bij het schoonmaken.

De voordelen

- Verlaagt de kans op ongevallen en verzuim
- Vergroot de betrokkenheid bij het werkproces
- Verhoogt de medewerkerstevredenheid (er is aandacht voor de mens achter de medewerker)

Ontvang maandelijks tips op de mail

Met de mailing ‘Het veiligheidspuntje’ helpen we iedere maand met voorbeelden van onderwerpen om die maand onder de aandacht te brengen. Daarbij geven we ook links naar aanvullende informatie over het onderwerp.

Meld je via het aanmeldformulier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief ‘Veiligheidspuntjes’. Geef daarbij ook aan of het akkoord is dat wij u maximaal twee keer per jaar benaderen voor een korte enquête over het gebruik van de tips en de website en diensten van Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf.

 

Hoe doe je dat?

Kies een vast moment in de week, bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg, waarbij er standaard 5 minuten wordt ingeruimd voor het veiligheidspuntje. Bespreek het onderwerp met elkaar. Dit kun je bijvoorbeeld doen naar aanleiding van iets dat je gezien hebt. Medewerkers kunnen ook zelf onderwerpen agenderen. Bespreek met elkaar:

1. Wat is het risico? Denk zowel aan de korte als de lange termijn.
2. Bij welke specifieke werkzaamheden komen wij dit risico tegen?
3. Welke maatregelen moet je nemen? Bespreek maatregelen die al gelden. Licht toe waarom de maatregel belangrijk is. Zijn er redenen waarom de maatregelen niet worden toegepast? Denk samen na hoe je dit kunt aanpassen. Door samen na te denken over oplossingen, komen maatregelen naar boven die direct toepasbaar zijn in jullie bedrijf.
4. Wat moet je doen met klachten? Ontstaan er klachten als gevolg van het werk? Zorg dan dat medewerkers waar ze terecht kunnen. In eerste instantie zal dat de leidinggevende zijn, maar misschien wil een medewerker dat (om welke reden dan ook) niet. Zorg dan dat ze weten waar ze anders naartoe kunnen.

Close