Gezond werken

Zowel op het werk als thuis worden hoge eisen gesteld en ondertussen moeten we ook langer doorwerken. Een goede gezondheid, zowel mentaal als lichamelijk, is belangrijk om op een prettige manier te werken en te leven. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

 

Goed inzicht in je eigen gezondheid helpt om gezond te kunnen leven. Preventie is natuurlijk het belangrijkste. Maar als er al sprake is van klachten dan is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te organiseren. Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf biedt op verschillende manieren ondersteuning aan werknemers in de bakkerijsector:

 

Stoppen met Roken-programma

Stoppen met roken is niet makkelijk. Professionele begeleiding kan daarbij het verschil maken. Mensen die aan dit programma meedoen, hebben een 10 keer hogere kans dat het ze lukt om te stoppen met roken dan wanneer ze dat zonder hulp proberen. Nog tot 1 maart is het mogelijk om aan te melden voor het Stoppen met Roken-programma.

Lees hier meer over het Stoppen met Roken-programma

 

 

Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een soort APK voor je gezondheid. Het geeft inzicht in je eigen gezondheid en brengt mogelijke risico’s in kaart.

Lees hier meer over de Persoonlijke Gezondheidscheck 

Psychische klachten

Heb je het geval dat het je allemaal even teveel wordt? Bijvoorbeeld door financiële problemen, een lastige thuissituatie of problemen op het werk? Of bent u werkgever en heeft u iemand in dienst met psychische klachten? Praten kan veel verschil maken. Maak gebruik van de gratis intake bij een psycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker.

Lees hier meer over de intake  

Lichamelijke klachten

In bakkerijen komt veel lichamelijk zwaar werk voor. Dagelijks tillen, duwen en trekken gaan in de loop van de tijd zwaar wegen. Sta je weleens stil bij hoe je een zak optilt? Of een gebakje uit de vitrine haalt? Niks moeilijks aan natuurlijk, maar als je dit soort bewegingen regelmatig maakt op een verkeerde manier, kun je serieuze klachten krijgen.

Bekijk hier de cijfers en de feiten

Speciaal voor de bakkerijen is er een permanent trainingsprogramma voor fysieke belasting ontwikkeld, dat vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf wordt gefinancierd.

Over de training fysieke belasting 

Deze filmpjes laten je zien hoe je dit soort dagelijkse handelingen op de juiste manier uitvoert, zodat je ook over 10 jaar nog fluitend je werk doet! 

Bekijk de filmpjes over lichamelijke belasting

Vul de vragenlijst in om na te gaan hoe je je werkplek kunt verbeteren. 

Vragenlijst werkplek

 

Vertrouwenspersoon

Iedere medewerker heeft recht op een veilige werkplek, ook in sociaal opzicht. Heeft u last van ongewenst gedrag en lukt het niet om dit op het werk op te lossen? Dan kunt u contact opnemen met een externe vertrouwenspersoon.

Lees hier meer over de vertrouwenspersonen

 

Close