Training fysieke belasting

In bakkerijen komt veel lichamelijk zwaar werk voor. Dagelijks tillen, duwen en trekken gaan in de loop van de tijd zwaar wegen. Dit kan leiden tot pijn en verzuim. Bekijk hier de factsheet. Met de juiste technieken en maatregelen kan de fysieke belasting worden beperkt, zodat medewerkers in de bakkerij nu en in de toekomst zonder pijn kunnen blijven werken.

Speciaal voor de bakkerijen is er een permanent trainingsprogramma voor fysieke belasting ontwikkeld, dat vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf wordt gefinancierd:

- Aanleren van gezond lichaamsgebruik (op het werk én thuis)

- Bewust omgaan met de risico’s van fysieke belasting

- Technieken om de belasting te verminderen

- Coachen (voor leidinggevenden)

Informatie en aanmelden

Bekijk hier het overzicht met de trainingen voor de industrie, voor zowel medewerkers als supervisors/leidinggevenden. 

Bekijk hier het overzicht met de trainingen voor het ambacht, voor zowel medewerkers als supervisors/leidinggevenden. 
(website Nationale Bakkerij Academie)

Bakkerijen met maximaal 10 medewerker kunnen contact opnemen met Veilig en gezond in het bakkersbedrijf:
info@veiligengezond.nl/0317-471223

Voor industriële bakkerijen is het verplicht om deze cursus aan te bieden aan alle operationele medewerkers. Ook voor ambachtelijke bakkers is het mogelijk om de training kosteloos aan te bieden. 

Heeft u al contact met een aanbieder van trainingen?

Wellicht heeft u al een partij waarmee u samenwerkt op het gebied van fysieke belasting. Als zij ook trainingen kunnen verzorgen, is het mogelijk dat zij zich aanmelden als aanbieder van de trainingen. De trainingen kunnen dan ook worden vergoed door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Lees hier aan welke voorwaarden de trainer / het trainingsinstituut moet voldoen en hoe zij zich kunnen aanmelden.

Close