Gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers zijn onlosmakelijk verbonden met goed werkgeverschap. Het Sociaal Fond Bakkersbedrijf ondersteunt de sector al jaren op dit vlak via www.veiligengezond.nl en www.blijmetstofvrij.nl en nu ook met de Persoonlijke Gezondheidscheck.

Meld uw bedrijf vóór 1 maart 2021 aan om deze uitgebreide test gratis aan te bieden aan alle medewerkers in uw bedrijf.
Door de gezondheidscheck aan te bieden, voldoet u direct aan de wettelijke verplichting om medewerkers een periodiek medisch onderzoek (PMO/PAGO) aan te bieden. Al ruim 1500 medewerkers uit de bakkerijsector deden mee!

 

Wat is de Persoonlijke Gezondheidscheck?

De gezondheidscheck geeft inzicht in de gezondheid en brengt het risico op veelvoorkomende aandoeningen in kaart. Denk aan hart- en vaatziekten, diabetes of een burn-out. Een soort gezondheids-APK dus. Het bestaat uit een online vragenlijst en een checkbox met aanvullende tests (onder andere bloedonderzoek) die wordt thuisgestuurd. Na afloop ontvangt de werknemer een uitgebreid gezondheidsrapport met praktisch advies hoe actie kan worden ondernomen om eventuele risico’s te verminderen. Uit onderzoek onder alle deelnemers van de gezondheidscheck blijkt dat maar liefst 70% daadwerkelijk aan de slag gaat met dit advies!

 

 

De persoonlijke gezondheidscheck is een compleet en wetenschappelijk onderbouwd hulpmiddel om de gezondheid en het welzijn van werknemers te monitoren en ze te helpen om gezonder te leven. De gezondheidscheck wordt ondersteund door gezondheidsfondsen en huisartsen en wordt al in 350 bedrijven in Nederland aangeboden.

 

Voordelen voor u als werkgever

- Gratis: voor werknemers van bedrijven die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is de persoonlijke gezondheidscheck gratis!
- Werknemers gaan zelf aan de slag met gezondheid
- Minder ziekteverzuim en hogere productiviteit
- Invulling van goed werkgeverschap
- Neemt werk uit handen: alles wordt kant-en-klaar aangeboden
- Voldoet aan de wettelijke Arboverplichtingen en laatste privacyrichtlijnen (AVG)
- U hoeft geen aparte PAGO meer uit te voeren

Bekijk hier de informatiefolder

 

Voordelen werknemers

Ook voor de medewerkers zijn er veel voordelen. Zij krijgen inzicht in hun eigen gezondheid en eventuele risico’s. Daarbij is de check eenvoudig uit te voeren: ze kunnen de check thuis doen, wanneer het hen uitkomt. In de uitslag zien zij op welke terreinen ze al goed bezig zijn en waar nog winst is te behalen. Indien nodig wordt er doorverwezen naar partijen die hen verder kunnen helpen. Bekijk hier de informatie voor werknemers.

 

"Onder de leidinggevenden speelt het thema gezondheid erg en we wilden altijd al zoiets doen. In onze online omgeving hebben we de nodige informatie gedeeld en offline hebben we bijvoorbeeld de flyers, posters en placemats uit de communicatietoolkit verspreidt. We hebben 3.000 placemats laten drukken; die waren na een halve week al op.

Uiteindelijk moeten alle medewerkers zelf bepalen of zij de check willen doen. De één vindt het misschien niet zo relevant, maar voor een ander kan het veel betekenen. De gesubsidieerde check is een mooie kans om ons, als gezamenlijk doel, bewust te worden van de gezondheid."

– Kim Verwegen van BACU Bakkerij Uden

 

Wij doen mee! Doet u ook mee?

Al 1500 bakkers deden mee aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Bied uw medewerkers ook de kans om nu nog gratis mee te doen. Op www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/bakkersdoenmee vindt u meer informatie over de check en kunt u zich eenvoudig aanmelden. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met &niped  via telefoonnummer 0900 – 44 77 383 (9:00 – 12:00) of mail naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl

Wijs uw medewerkers op de Persoonlijke Gezondheidscheck. Bekijk deze 3 tips om de Gezondheidscheck onder uw medewerkers onder de aandacht te brengen. Ter ondersteuning vindt u hier kant-en-klaar materiaal dat u kunt downloaden en verspreiden:

Meld u nu aan om de Persoonlijke Gezondheidscheck aan te bieden aan uw medewerkers.

Close